Att spela på odds och betting på nätet är mycket populärt idag. Det finns en uppsjö av sporter och evenemang att spela på, men fotboll är den mest populära av dem. Du kan spela såväl på internationella som svenska ligor, men också mästerskap och andra matcher. Vanliga ligor och mästerskap att spela på inom fotboll är exempelvis VM, EM, Premier League och Serie A.

Vad gäller svensk fotboll kan du till exempel spela på Allsvenskan, Damallsvenskan och Svenska Cupen. För att komma igång med odds och betting på svensk fotboll behöver du givetvis sätta dig in i hur betting inom fotboll fungerar överlag, samt hitta en sajt som erbjuder spel på svensk fotboll. Det, och mer, får du mer information om genom att läsa den här texten.

Hur fungerar betting på fotboll?

Att spela på fotboll är relativt enkelt, men för en nybörjare kan det kännas lite snurrigt. Du kan nämligen betta på en rad olika saker inom sporten. Den vanligaste spelformen inom fotboll är 1X2, vilket innebär att du satsar på vilket lag som kommer vinna en match. 1 innebär hemmaseger, X betyder oavgjort och 2 betyder bortaseger. Om du satsar rätt vinner du pengar.

1X2 är en bra bettingform att börja med, men det finns många fler än så. Du kan till exempel betta på vem som tar hem ett helt mästerskap, en liga eller ett specifikt matchresultat. Vidare kan du dessutom spela på olika händelser i matchen, så som antal gula kort, nästa hörna eller skador. Det finns med andra ord många vägar att välja inom odds och betting.

Vilka svenska ligor finns att spela på?

När du väl har bekantat dig med odds och betting är det läge på att fundera mer på exakt vad du vill spela på. Vilka ligor gillar du bäst? Bland svenska ligor är herrarnas Allsvenskan i särklass den mest populära ligan att spela på. Du kan också spela på damernas Allsvenskan, även om det i dagsläget inte är lika populärt och inte erbjuds i lika hög grad.

Svenska Cupen är en annan populär liga/cup att spela på. Om ditt favoritlag inte befinner sig i Allsvenskan går det också bra att spela på Superettan (herrarnas näst högsta liga i Sverige) eller ännu lägre divisioner än så. Det kan vara lite knepigare att hitta online casinon som erbjuder spel på lägre ligor, men genom att söka på exempelvis Google går det att hitta en sajt.

Här kan du spela på svensk fotboll

När du ska välja ett spelbolag för odds och betting har du en uppsjö att välja mellan. Tidigare var det vanligt att gå till ett spelombud för att spela, men idag väljer många att göra det online. Det innebär större valmöjlighet gällande hos vem eller vilka du vill spela. Om du ska spela på svenska ligor bör du börja med att hitta en svensk spelsajt.

Några exempel på välkända och seriösa spelsajter som erbjuder odds och betting på svensk fotboll är följande: Betsson, LeoVegas, Expekt och NordicBet. Allsvenskan finns givetvis representerade hos dem. Hos NordicBet kan du spela på Svenska Cupen och hos LeoVegas, Betsson och Expekt kan du även spela på Superettan. Om du hellre vill spela på mästerskap som VM och EM kan du räkna med att de flesta sajter erbjuder det.

Spela på fotboll i realtid

Oavsett vilken svensk liga du vill betta på kan det vara en bra idé att kolla upp om det finns möjlighet att göra det live, det vill säga i realtid. Live betting blir mer och mer populärt, inte minst då det ökar spänningen rejält. Du spelar alltså på en match i realtid, vilket innebär att du kan lägga odds under matchens gång. Du kan även livestreama den.

Sammanfattning

Odds och betting är populärt, inte minst inom fotboll. Många väljer att spela på stora och internationella ligor, men givetvis kan du även hitta betting på svenska ligor. Några exempel på sådana är Allsvenskan, Svenska Cupen och Superettan. Några av spelbolagen som erbjuder odds och betting inom bland annat de ligorna är Betsson, NordicBet och Expekt. Hitta en sajt som du tycker om och kom igång redan idag!